Groepsreis - week 1

19 januari 2015 - Sydney, Australië

Wat vliegt de tijd! Hieronder een verslag van de eerste week, de groepsreis met Australian Backpackers.

Dinsdag 13 januari / woensdag 14 januari
De groep van deze reis bestaat uit 7 personen, inclusief mijzelf, variërend van 18 t/m 28 jaar, en bestaande uit 6 dames en 1 heer (arme of juist gelukkige heer?).

Tijdens de eerste vlucht zat Ik helemaal achterin naast een Canadees en een Engelsman die op feestvakantie naar Thailand gingen met hun vriendengroepen en elkaar vertelden wat voor dingen zij deden met die meisjes voor geld.. Oké, daar zat Ik lekker op te wachten (not). Ik heb zelf gezien hoe dat gaat.. Daarnaast waren het ook nog eens van die snurkers, grrr..

In Bangkok hadden we een korte stop om het vliegtuig bij te tanken. We zijn er even uit geweest om de benen te strekken. De volgende stop was Taipei, hier hadden we een wat langere stop van maar liefst 11 uur. Het hotel met de dagkamers was erg mooi en luxe met heerlijke bedden en een mooi uitzicht. Ik vond het erg op Bangkok lijken, al was het verkeer minder chaotisch. Tijdens de drie vluchten sliep Ik steeds langer en eindelijk warren we er!

Dag 1: donderdag 15 januari
In tegenstelling tot de TV serie stelde de border patrol niet zo veel voor. Gelukkig maar! We werden verwelkomd door Australian Backpackers. Onderweg naar het hostel stopten we bij Mrs Macquaries Chair voor een fotomoment van de haven van Sydney waar het  Opera House en de Harbour Bridge op staan.

‘s Middags hebben we even lekker op het strand gelegen. Daarna kregen we een welkomstpresentatie met info over de komende dagen.

‘s Avonds hebben we lekker gebarbecued en zijn we geïntroduceerd in de Australische drank goon. Goon is een soort goedkope wijn-limonade, 10 dollar voor 4 liter, goedkopere drank is er niet :p

Het Australische accent is echt geweldig, cheers mate J

Dag 2: vrijdag 16 januari
Na het ontbijt vertrokken we met de ferry vanaf Manly Beach naar het CBD (centrum van de stad) voor de regeldag: bankrekening, simkaart, taxfile number, autobarn, etc. We zijn door Sydney gelopen, hebben geluncht in Hyde park, zijn langs de botanische tuinen gelopen en hebben het Opera House van dichtbij bewonderd. De golven van het dak zijn gewoon betegeld! Ik dacht dat het aluminium of koper was ofzo. Sydney is echt een prachtige stad, heel schoon en groen. Veel sporters ook, en midden op de dag! Tot nu toe vind Ik de Australiërs erg goed voor zichzelf zorgen met veel fruit, water, sojamelk en sport.

Van de bankmedewerker heb ik ook mijn eerste Engelse les gehad. Wanneer iemand je vraagt hoe het gaat (how are you?), moet je zeggen good ipv fine. Fine is het eigenlijk net niet, “als je vrouw fine zegt heb je als man een probleem”

’s Avonds hebben we pizza gegeten bij de buren en heb ik met Jamilla een strandwandeling gemaakt. Op bijna alle stranden is ook een met zeewater gevuld zwembad aanwezig, een veilig alternatief voor de zee.

Dag 3: zaterdag 17 januari
Weer vroeg ontbijten vandaag: 06.45 uur.. (Voor Australische begrippen) vlakbij Sydney (zo'n 2 uur rijden) ligt één van de oudste natuurgebieden ter wereld; de Blue Mountains. Dit is echt een schitterend mooi National Park (ongeveer zo groot als de helft van Nederland!). De Blue Mountains dankt zijn naam aan de blauwe waas (damp afkomstig van de bomen) die boven het National Park hangt. We hebben lekker gewandeld naar watervallen, grotten en uitzichtpunten. Iconisch zijn de drie zusters, drie rotsen. Deze drie vrouwen zouden er van door zijn gegaan met mannen van een andere stam, iets wat absoluut niet mocht. Als straf zijn ze veranderd in steen, volgens één van de verhalen.

Vervolgens zijn we naar het Featherdale Wildlife park geweest, een toeristisch park waar je met koala’s en kangaroos op de foto kunt. Wat een super schattige beesten zijn dat! (koala’s) Ik had hem zo mee willen nemen! Heerlijk leven hebben zij ook: 20 uur slapen per dag en 4 uur eten.

’s Avonds hebben we wraps gegeten en zijn we uitgeweest in Manly. Strenge beveiliging zeg! Al die backpackers en Aussies bij elkaar, dat is nog eens aapjes kijken ;-)

Dag 4: zondag 18 januari
Vandaag zijn we naar Manly North Head geweest. Manly is overigens vernoemd naar de mannelijke houding van de Aboriginal mannen. Vanaf dit punt hadden we  een schitterend uitzicht over de haven, de skyline van Sydney en de kustlijn. Op  Shelly Beach hebben we een shark alarm meegemaakt. Iedereen moest het water uit, ook op de omliggende stranden. Er was een grote haai gezien en zwemmen was op eigen risico. Er werden ook borden neergezet en de kustwacht zou aangeven wanneer het weer veilig is, zij hielden hem met een helikopter in de gaten. Het was vrij bijzonder dat een haai zover de baai ingezwommen was.

’s Avonds hebben we als echte backpackers onze eigen prak gekookt met goedkope Aldi ingrediënten (diepvriesgroenten, tonijn, saus, pasta). Ik zal de keuken even kort beschrijven: 4 gasplaten, 2 ovens, 3 magnetrons, 4 broodroosters, 4 gootstenen, een mega-koelkast en tientallen (Aldi)tassen met etenswaren van mensen. Gezellig ;-p

Op de deur van onze kamer hadden we overigens een aanplakbiljet zitten dat we onze kamer moesten opruimen, hihi.

Dag 5: maandag 19 januari
Vandaag was mijn chilldag, even een wasje draaien, reisblog bijwerken, etc. De afgelopen dagen is het bloedheet geweest. Met factor 50 verbrand je nog. Vandaag is het echter een stuk koeler met bewolking en af en toe een druppel. Een mooie dag om te wandelen. Senta en ik hebben de Manly Scenic Walkway gelopen vanuit Mosman naar Manly. Een super mooie wandeling van 4 uur langs de kustlijn van de baaien met een prachtig uitzicht, door verschillende soorten vegetatie en langs Aboriginal tekeningen. We sloten de dag af met een bezoek aan de Aldi en een verse pizza. Ik hoor er nu helemaal bij met mijn Aldi koeltas, iedereen heeft er minimaal 1 om zijn eten in het hostel in op te bergen, hihi.

Het is een drukke week geweest en de tijd is gevlogen. Ik moet nog wel wat wennen aan de non-privacy en backpackers lifestyle. Een kwestie van integreren ;-) De komende week verhuis ik van Collaroy (buitenstad van Sydney) naar Sydney Centrum. Het volgende verslag volgt over een paar weken vanuit Melbourne. Tot dan!

Liefs Kelly

Ps. Mijn Australische telefoonnummer is +61 401 174 033. Hierop kun je mij bereiken via telefoon, SMS en Whatsapp.

1. Frank & Marjan:
    19 januari 2015
    Wat als je vrouw "not fine" zegt. Heb je dan als man geen probleem?
    Misschien toch maar een foto van die gezellige rotzooi? Voelen wij ons tenminste helemaal gelukkig met jouw (nu) mooi opgeruimde kamer thuis!
    Leuk verhaal en foto's. Hebben ze trouwens geen Lidl? :-)
  2. Chantal:
    21 januari 2015
    Hoi Kel!
    Wat leuk om je eerste avonturen te lezen! Ik kan me niet voorstellen hoe jij daar in dat stapelbed ligt haha! Je hebt al veel gezien en gedaan, ziet er prachtig uit! Blauwe luchten, zón: Ik ben jaloers, ik moest vanmorgen krabben. Geniet weer van je belevenissen, ik lees het graag weer op je blog!
  3. Paps:
    23 januari 2015
    We hebben je avonturen gelezen. Ook die van afgelopen nacht.
    Heb je toch mooi allemaal maar weer meegemaakt!
    Toch voor ons een beetje eng!! We genieten van je verhalen.
    Dus blijven schrijven.